Torsdag d. 20. september 2012 - af Pia Friis Andreassen
Gullasch
Klassisk og fyldig gryderet

4 personer
Det skal du bruge:
Ca. 825 g gullaschkød
2 spsk. hvedemel
Salt og peber
2-3 spsk. olie
1 pebermix (rød, grøn og gul)
1 stort hakket løg
2 tsk. paprika
140 g tomatkoncentrat
½ l oksebouillon
Endvidere:
50 g grofthakket rucola
Ca. 1½ dl cremefraiche 18 %
Tilbehør:
Ca. 4 dl ris kogt efter anvisningen på emballagen
Prøv også: Hanekylling braiseret i porter
Sådan gør du:
Vend kødet med mel, der er krydret med salt og peber. Brun kødet i olien i en gryde. Tag det op med en hulske. Rens peberfrugterne for kerner og hinder og skær dem i tern. Sautér løg, peberfrugter og paprika i et par minutter. Lad tomatkoncentratet stege med i 30 sek. Hæld bouillon på og bring det hele i kog. Tilsæt kødet og lad det simre under låg, til det er mørt (ca. 50 min.). Fjern låget de sidste 10 min. Smag til med salt og peber. Strø rucola over og servér retten med lidt cremefraiche.
Tilberedningstid:
Ca. 1 time og 10 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.
Prøv også: Svinekæber og salat med syltede æbler