Gullasch

God og fyldig klassiker til middagsbordet

4 pers.

Ingredienser til gullasch

Ca. 600 g gullaschkød
2 løg
6 gulerødder
500 g champignoner
2 + 2 spsk. olie
140 g tomatkoncentrat
4 dl vand
2 spsk. mild paprika
1 tsk. stødt spidskommen
Salt og peber
1⁄3 potte purløg

Tilbehør:

Ca. 4 dl fuldkornsris

PRØV OGSÅ: Chili con carne

Fremgangsmåde

Pil løgene og skær dem i skiver. Skræl gulerødderne og skær dem i tern. Rens champignonerne og skær dem i halve. Varm en gryde op, til den er middelvarm. Tilsæt 2 spsk. olie og steg løgene heri i et par minutter. Lad derpå gulerødder og champignoner stege med i yderligere et par minutter. Tag det hele op af gryden. Dup kødet tørt. Hæld resten af olien i gryden og skru op for varmen. Brun kødet i olien ad to omgange. Tag kødet op og gør gryden ren. Kom kød, grøntsager, tomatkoncentrat, vand, paprika og spidskommen i. Varm det hele op og lad det småsimre under låg i 50 min., eller til kødet er godt mørt. Smag til med salt og peber. Servér gullaschen med et drys klippet purløg.

Tilbehør:

Kog risene efter anvisningen på emballagen.

Tilberedningstid:

Ca. 1 time og 20 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Svampesuppe og sprøde persillebrød