Tirsdag d. 4. september 2012 - af Pia Friis Andreassen
Gullasch på sommermanér
En klassisk ret med et twist

4 personer
Det skal du bruge:
Ca. 600 g gullaschkød
2 hakkede løg
2 spsk. olie
140 g tomatkoncentrat
6 dl hønsebouillon
Salt og peber
2 tsk. mild paprika
4 tomater
100 g rucola
Tilbehør:
Ca. 4 dl ris (gerne fuldkorn)
Prøv også: Ungarsk gullasch
Sådan gør du:
Sautér løget i olien i nogle minutter. Øg varmen, dup kødet tørt og lad det brune med. Tilsæt tomatkoncentratet og lad det stege med i 1 min. Hæld bouillon på og tilsæt ca. 1 tsk. salt samt peber og paprika. Bring det hele i kog og lad det herefter småsimre under låg, til kødet er mørt (ca. 50 min.).
Skær tomaterne i grove stykker. Skyl rucolaen og slyng den tør. Vend tomater og rucola i retten lige inden servering.
Tilbehør:
Kog risene efter anvisningen på emballagen.
Tilberedningstid:
Ca. 1 time og 10 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.
Prøv også: Svampegullasch