Hachis med dild

Lækker middagsret med oksekød og dild.

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:
1 kg hakket oksekød
4 store finthakkede løg
2-3 spsk. olie
4 spsk. sojasauce
400 g (ca. 4 dl) kaffefløde 12 %
Salt og peber
Majsstivelse til jævning
Evt. kulør
1 potte dild

Tilbehør:
Ca. 300 g spaghetti (gerne grov)

Lav også: Whiskybraiseret oksebov

Sådan gør du:
Tilbehør: Kog spaghettien efter anvisningen på emballagen.

Hachis: Steg løgene klare i olien i en bredbundet gryde (ca. 3 min.). Tilsæt kødet og steg det under omrøring, til det skifter farve. Findel det evt. med en gaffel. Tilsæt sojasauce, fløde og peber. Bring det i kog. Dæmp derefter varmen og lad retten småkoge under låg i ca. 20 min. Smag kødsaucen til med salt og peber. Tilsæt evt. lidt kulør. Tag halvdelen fra til tirsdag, lad det afkøle og opbevar det tildækket i køleskabet. Jævn resten af kødsaucen let med majsstivelse udrørt i vand. Rør klippet dild i.

Tilberedningstid: Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 10 min.