Hakkebøf med spidskål og kartofler

Nem og simpel ret til en travl hverdagsaften

Hakkebøf til 4 pers.

Ingredienser til hakkebøf med spidskål og kartofler

800 g oksekød
1 spsk. olie og 1 spsk. smør
Salt og peber

Kryddersmør til hakkebøf:

80 g smør
1/3 potte oregano
1 tsk. finthakket økologisk citronskal
Salt

Tilbehør til hakkebøf med spidskål:

2 kg kartofler
Salt
1 spidskål
1 spsk. olie og 1 spsk. smør

PRØV OGSÅ: Salat med oksekød

Sådan laver du hakkebøf med spidskål

Kryddersmør: Rør smør, finthakket oregano og citronskal sammen. Smag til med salt og sæt smørret koldt indtil servering.

Tilbehør til hakkebøf: Skrub kartoflerne rene. Kog dem møre i vand tilsat salt. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre under låg. Tag halvdelen fra til torsdag. Del spidskålen i
8 dele. Steg disse i fedtstoffet, til de får lidt farve. Hæld vand i panden, så det når 1½ cm op omkring kålen. Lad kålen dampe færdig under låg (ca. 4 min.).

Hakkebøf: Form kødet til 6-8 bøffer, som steges i fedtstoffet over middelvarme i ca. 8 min. på hver side, eller til de er gennemstegte. Krydr med salt og peber.

Tilberedningstid for hakkebøf med spidskål:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Kødboller og citronpasta