Hakkebøf og pasta med brøndkarse-pesto

Gode hakkebøffer med skøn, hjemmelavet pesto

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

Ca. 700 g hakket oksekød
Ca. 350 g spaghetti (fuldkornstypen)
2 spsk. olie
Salt og peber

Brøndkarse-pesto:

1 potte brøndkarse
1 fed hvidløg
25 g parmesanost
30 g mandler
1 spsk. citronsaft
¼-½ dl olie og salt

Tilbehør:

Revet parmesanost


Sådan gør du:

Brøndkarse-pesto:

Kør brøndkarse, hvidløg, parmesanost, mandler og citronsaft til en grofthakket masse i foodprocessoren. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der køres. Smag til med lidt salt.

Hakkebøf med pasta:

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Lad den dryppe af og vend den med halvdelen af pestoen. Form kødet til 4 store eller 8 små bøffer. Steg disse igennem i olie over middelstærk varme (ca. 5-7 min. på hver side). Krydr med salt og peber. Servér dem med pasta og resten af pestoen.

Tilberedningstid:

Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.



Flere lækre retter med bøf: