Onsdag d. 27. juni 2012 - af Pia Friis Andreassen
Hakkebøf og pasta med brøndkarse-pesto
Gode hakkebøffer med skøn, hjemmelavet pesto

4 personer
Det skal du bruge:
Ca. 700 g hakket oksekød
Ca. 350 g spaghetti (fuldkornstypen)
2 spsk. olie
Salt og peber
Brøndkarse-pesto:
1 potte brøndkarse
1 fed hvidløg
25 g parmesanost
30 g mandler
1 spsk. citronsaft
¼-½ dl olie og salt
Tilbehør:
Revet parmesanost
Sådan gør du:
Brøndkarse-pesto:
Kør brøndkarse, hvidløg, parmesanost, mandler og citronsaft til en grofthakket masse i foodprocessoren. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der køres. Smag til med lidt salt.
Hakkebøf med pasta:
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Lad den dryppe af og vend den med halvdelen af pestoen. Form kødet til 4 store eller 8 små bøffer. Steg disse igennem i olie over middelstærk varme (ca. 5-7 min. på hver side). Krydr med salt og peber. Servér dem med pasta og resten af pestoen.
Tilberedningstid:
Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.
Flere lækre retter med bøf: