Tirsdag d. 23. december 2008 - af Redaktion
Hakkebøf paneret i sennepskorn
Mad med oksekød til hverdag og weekend

Det skal du bruge:
800 g hakket oksekød
½ dl sesamfrø
½ dl sennepsfrø
50 g fedtstof
Kogt oksespidsbryst
Sauce:
½ dl sennepsfrø
50 g fedtstof
1 hakket løg
½ dl hvidvin
1 spsk. dijonsennep
2 dl bouillon
3 dl cremefraiche
38 %
salt og peber
Kartoffelbåde:
750 g skrubbede
kartofler
1 dl olie
salt
Fyldte peberfrugter
Julesalat:
2 stk. julesalat
2 spsk. citronsaft
¼ dl olivenolie
salt, peber
Sådan gør du:
Tag sennepsfrøene - både dem til bøffen og dem til saucen - og kog dem i ½ time i rigeligt vand. Når de er kogt, og vandet er sigtet fra, deles portionen igen.
Form kødet til 4 bøffer. Bland sennepsfrø og sesamfrø og paner bøfferne heri. Steg dem i fedtstoffet og krydr med salt og peber.
Sauce:
Hak løget og sauter det i fedtstoffet i en gryde. Tilsæt hvidvin og kog den, indtil halvdelen er fordampet. Tilsæt sennep, sennepskorn, bouillon og cremefraiche
og kog saucen igennem. Smag den til med salt og peber og jævn den evt. med lidt maizena.
Kartoffelbåde:
Kartofl erne skæres ud i både, vendes i olien og drysses med salt. Læg kartofl erne i et ovnfast fad og bag dem i ovnen i ca. 45 minutter ved 200°. Vend dem en gang imellem.
Julesalat:
Julesalaten koges mør i vand med salt og citronsaft. Salaten tages op og presses flade i et viskestykke, så vandet forsvinder. Derpå steges den i olien
og krydres med salt og peber.
OKSEKØD: Flankesteak
OKSEKØD: Oksebryst
OKSEKØD: Oksekød og grønsager