Højrebsbøf og bagte kartofler med pesto

Lækker mad til weekenden

Foto: Martin Tanggaard

4 pers.

Ingredienser til højrebsbøf og bagte kartofler med pesto

4 højrebsbøffer
2 spsk. olie
Salt og peber

Pestokartofler:

1½ kg bagekartofler
3¼ spsk. olie
50 g rucola
50 g parmesanost
1 fed hvidløg
½ spsk. mandler
Salt

Salat:

100 g spæde salatblade vendt med 1 tsk. (æble-)eddike
½ spsk. olie og salt

PRØV OGSÅ: Okseculotte og porrer i bacon

Fremgangsmåde:

Pestokartofler:

Skær de rengjorte kartofler i halve, dup dem tørre og læg dem med skærefladen opad på en plade bagepapir. Pensl med 2 spsk. olie og bag dem møre i en 180° varm ovn (ca. 45 min.). Kør rucolaen i en foodprocessor med parmesanost i tern, hvidløg og mandler, til massen er grofthakket. Tilsæt 11/4 spsk. olie i en tynd stråle, mens der stadig køres. Smag til med salt. Tag kartoflerne ud, når de er møre. Grav forsigtigt kartoffelmassen ud og kom den i en skål. Vend pestoen i kartoffelmassen og fyld skallerne med blandingen.
Bag kartoflerne i ovnen i 15 min.

Bøffer:

Dup bøfferne tørre og brun dem i olien ved god varme i ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen og steg dem i yderligere ca. 2 min. på hver side.

Tilberedningstid:

Ca. 1 time, heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Tykstegsbøf og bagte rødder