Fredag d. 8. marts 2013 - af Pia Friis Andreassen
Højrebsbøf og bagte kartofler med pesto
Lækker mad til weekenden

4 pers.
Ingredienser til højrebsbøf og bagte kartofler med pesto
4 højrebsbøffer
2 spsk. olie
Salt og peber
Pestokartofler:
1½ kg bagekartofler
3¼ spsk. olie
50 g rucola
50 g parmesanost
1 fed hvidløg
½ spsk. mandler
Salt
Salat:
100 g spæde salatblade vendt med 1 tsk. (æble-)eddike
½ spsk. olie og salt
PRØV OGSÅ: Okseculotte og porrer i bacon
Fremgangsmåde:
Pestokartofler:
Skær de rengjorte kartofler i halve, dup dem tørre og læg dem med skærefladen opad på en plade bagepapir. Pensl med 2 spsk. olie og bag dem møre i en 180° varm ovn (ca. 45 min.). Kør rucolaen i en foodprocessor med parmesanost i tern, hvidløg og mandler, til massen er grofthakket. Tilsæt 11/4 spsk. olie i en tynd stråle, mens der stadig køres. Smag til med salt. Tag kartoflerne ud, når de er møre. Grav forsigtigt kartoffelmassen ud og kom den i en skål. Vend pestoen i kartoffelmassen og fyld skallerne med blandingen.
Bag kartoflerne i ovnen i 15 min.
Bøffer:
Dup bøfferne tørre og brun dem i olien ved god varme i ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen og steg dem i yderligere ca. 2 min. på hver side.
Tilberedningstid:
Ca. 1 time, heraf arbejdstid ca. 25 min.
PRØV OGSÅ: Tykstegsbøf og bagte rødder