Højrebsbøf og gulerodssalat

En god bøf med kartoffelfritter og gulrodssalat

Ingredienser til højrebsbøf og gulerodssalat

4 højrebsbøffer
1 spsk. olie
1 spsk. smør
Salt og peber

Gulerodssalat:

600 g gulerødder
Saften fra ½ citron
½ spsk. honning
4-5 spsk. koldpresset olie
Salt
1 potte purløg

Kartoffelfritter:

4 bagekartofler
2 spsk. olie
Timian
Salt

Tilbehør:

Mayonnaise

PRØV OGSÅ: Oksefilet med sennepssauce

Fremgangsmåde

Gulerodssalat: Skræl gulerødderne og skær dem i lange, tynde strimler. Læg dem i iskoldt vand i 30 min. Dup dem tørre. Kom citronsaft og honning i en skål. Tilsæt olien under omrøring og smag til med salt. Vend gulerødder og klippet purløg heri.

Kartoffelfritter: Skær kartoflerne i både og dup dem tørre. Vend dem med olie på en plade med bagepapir. Krydr med timian og steg dem i en 220° varm ovn i ca. 25 min. Krydr med salt mod slutningen.

Bøffer: Dup bøfferne tørre og brun dem i fedtstoffet ved god varme i ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen til middel og steg dem i yderligere ca. 2 min. på hver side.

Tilberedningstid:

Ca. 50 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Grillmørbrad med søde urtekartofler