Fredag d. 17. maj 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Højrebsbøf og gulerodssalat
En god bøf med kartoffelfritter og gulrodssalat

Ingredienser til højrebsbøf og gulerodssalat
4 højrebsbøffer
1 spsk. olie
1 spsk. smør
Salt og peber
Gulerodssalat:
600 g gulerødder
Saften fra ½ citron
½ spsk. honning
4-5 spsk. koldpresset olie
Salt
1 potte purløg
Kartoffelfritter:
4 bagekartofler
2 spsk. olie
Timian
Salt
Tilbehør:
Mayonnaise
PRØV OGSÅ: Oksefilet med sennepssauce
Fremgangsmåde
Gulerodssalat: Skræl gulerødderne og skær dem i lange, tynde strimler. Læg dem i iskoldt vand i 30 min. Dup dem tørre. Kom citronsaft og honning i en skål. Tilsæt olien under omrøring og smag til med salt. Vend gulerødder og klippet purløg heri.
Kartoffelfritter: Skær kartoflerne i både og dup dem tørre. Vend dem med olie på en plade med bagepapir. Krydr med timian og steg dem i en 220° varm ovn i ca. 25 min. Krydr med salt mod slutningen.
Bøffer: Dup bøfferne tørre og brun dem i fedtstoffet ved god varme i ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen til middel og steg dem i yderligere ca. 2 min. på hver side.
Tilberedningstid:
Ca. 50 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
PRØV OGSÅ: Grillmørbrad med søde urtekartofler