Hurtige kødboller med rå blomkålsalat

I denne madlavningsfilm fra SuperBest er der sat fokus på friskhakket oksekød.

Annonce

Ingredienser til hurtige kødboller

1 fed hvidløg
600 gr hakket oksekød
1 æg
4 spsk revet parmesan
1 spsk tomatkoncentrat
4 kviste oregano
Salt og peber
Olivenolie

Fremgangsmåde til kødboller

Tænd ovnen for 200 gr. Hak hvidløget fint og rør det i det hakkede oksekød i en stor skål. Rør ægget i.

Riv parmesan. Tilsæt revet parmesan i farsen sammen med tomatkoncentrat. Hak oregano fint og rør den i farsen med salt og peber.

Form farsen til små boller. Læg kødbollerne i et oliesmurt ildfast fad eller bradepande.

Dryp olivenolie udover kødbollerne og steg dem 10-12 minutter i ovnen.


Ingredienser til rå blomkålssalat

1 blomkålshoved
100 g pinjekerner
1 bundt purløg
1 bundt basilikum
1 bundt persille
1 økologisk citron
100 g kapers
1 spsk sherryeddike
1 dl olivenolie

Fremgangsmåde til blomkålssalat

Fjern de yderste blade fra blomkålen. Skær tynde skiver af blomkålshovedet hele vejen rundt, til du når ind til stokken, som kasseres. Rist pinjekernerne, til de er lysebrune. Snit alle krydderurterne fint. Riv skallen af citronen. Bland krydderurter med citronskal, kapers og olivenolie. Hæld vinaigretten over blomkålen og lad den trække i et par timer.


Find flere video-opskrifter fra SuperBest her...
Stegt hakket oksekød
Rimet laks med grillet agurk, syltet løg og rygeost