Tirsdag d. 23. december 2014 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Kålsuppe på bagte okseben
En herlig vintersuppe med hvidkål, gulerødder, porrer, løg og knoldselleri. Suppen er kogt på gode okseben, der har været en tur i ovnen for at give mere dybde til suppen.

Lone Landmands kålsuppe på bagte okseben
Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.
Hovedret til 4 personer
Ingredienser
2-3 kg gode okseben
Salt og friskkværnet peber
2 store gulerødder
2 store porrer
½ knoldselleri, gerne med top
2 løg
1 lille, fintstrimlet hvidkål
2 håndfulde af en anden slags fintsnittet kål, f.eks. grønkål, savojkål eller rød grønkål
PRØV OGSÅ: Lone Landmands cremede sellerisuppe med grøn urteolie
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 225° (ikke varmluft). Læg oksebenene i en bradepande og krydr dem lidt med salt og peber. Sæt oksebenene i ovnen og bag dem, indtil de er brune og lækre; hvis det giver for meget røg i køkkenet, så tilsæt en liter vand til bradepanden.
Sæt en stor gryde over varmen og læg gulerødder, porrer, selleri, selleritop og løg i grove stykker samt de gyldne okseben i gryden. Tilsæt også kålstokkene, hvis du ønsker en kraftigere kålsmag. Hæld vand ved, der skal ca. 5 liter til at dække sagerne, tilsæt 2 spsk. salt og 1 tsk. friskkværnet peber. Lad grydens indhold koge i mindst 3 timer og gerne længere.
Tag oksebenene op og sigt suppen. Der skal være ca. 2½ liter suppe, så hvis der er meget mere, skal den koges lidt ind. Smag til med salt og peber, når den ønskede mængde er klar. Gør du det for tidligt, risikerer du, at suppen bliver for salt, hvis den skal koges ind. Skum evt. fedt af, hvis der var meget fedt på oksebenene fra begyndelsen.
Tilsæt fintstrimlet kål til suppen og lad den koge med i et minuts tid eller to, inden suppen serveres med et godt stykke brød til.
Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.
Galleri: 7 lækre opskrifter på brød













