Kalv i dildsauce

Sommersund hverdagsmad

Foto: Jacob Ljørring og All Over Press

4 portioner

Det skal du bruge:
900 g mager kalvebov
2 laurbærblade
1½ l bouillon
12 små skalotteløg
1 spsk. maizenamel
1 dl minimælk
1 dl Cremefine 7 %
1 dl hakket dild
Salt og peber

Prøv også: Grillet svinefilet med pasta

Sådan gør du:
Skær kalveboven i store tern. Læg kødet i en gryde og dæk det med koldt vand. Bring gryden i kog og hæld straks vandet fra igen. Skyl kødet i koldt vand, læg det tilbage i gryden og kom bouillon og laurbærblade ved. Lad kødet simre i ca. 45 min., til det er mørt. Tag det herefter op, si suppen og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt løgene og lad dem koge i ca. 10 min. Rør maizenamelet ud i mælken og hæld jævningen i gryden. Tilsæt derpå Cremefine, kød og dild og smag til med salt og peber. Servér retten med dampede grøntsager og kogte kartofler.

Energi pr. portion 401 kcal / 1678 kJ Fedt: 15 gram Kulhydrat: 14 gram Protein: 50 gram Kostfibre: 1 gram

Prøv også: Krydrede butterbeanfrikadeller