Kalv i flødesauce

Lækker og indbydende ret i efterårets farver.

Foto: Martin Tanggaard

4 personer (Kan også laves med oksekød)

Det skal du bruge:
Ca. 600 g kalvefilet, tyndtskåret
1 spsk. olie
1 spsk. smør
Salt og peber
1½ dl hvidvin
¼ l piskefløde

Ristede kantareller:
300 g kantareller
2-3 spsk. smør,
Salt og peber

Salat:
400 g rødbeder,
125 g blåbær, 50 g rucola,
olivenolie, groft salt.

Tilbehør:
Kartofler

Prøv også gullasch

Salat: Kog rødbederne møre, smut skindet af, lad dem afkøle og skær dem i små tern. Vend dem med blåbær og grofthakket rucola. Dryp olie over og krydr med salt lige inden servering.

Svampe: Rens svampene og rist dem i smør på panden under omrøring i ca. 4 min. Krydr med salt og peber. Tag dem af varmen.

Kød og sauce: Dup kødet tørt og brun det hurtigt i fedtstoffet ved god varme. Krydr med salt og peber. Læg det derpå i et ovnfast fad. Kog panden af med vin og lad den koge lidt ind. Tilsæt fløden og varm saucen op. Smag til med salt og peber. Hæld den i kødfadet sammen med evt. saft fra svampene. Sæt fadet i en 180° varm ovn i 6 min. Fordel svampene over kødet og lad dem stege med i det sidste minut af stegetiden.

Prøv også kalveculotte