Kalvecuvette i gryde

Lækker steg til middagsbordet

4 pers.

Ingredienser til kalvecuvette i gryde

Ca. 800 g kalvecuvette
1 spsk. olie og 1 spsk. smør
Salt og peber
½ dl hvidvin
1 dl hønsebouillon
2 dåser hakkede tomater
2/3 potte oregano

Tilbehør:

Ca. 300 g pastapenne eller -skruer
Høvlet parmesanost

Salat:

2 stk. hjertesalat
½ spsk. hvidvinseddike
3 spsk. koldpresset olie
Salt

PRØV OGSÅ: Roastbeef, bagte kartofler og spidskålssalat

Fremgangsmåde

Cuvette: Fjern overflødigt fedt. Rids spæklaget og brun cuvetten i fedtstoffet ved god varme. Krydr med salt og peber. Kassér fedtstoffet og hæld vin og bouillon ved. Lad det simre under låg i 35-40 min., eller til stegetermometeret viser 65° (kødet er gennemstegt). Tag stegen op og lad den hvile i 15 min. Hæld tomaterne i gryden og varm dem op. Tilsæt hakket oregano og lad det småkoge i 10 min. Smag til med salt og peber.

Tilbehør: Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Lad den dryppe af og vend den med tomatsaucen. Strø ost over.

Salat: Riv salatbladene i mindre stykker. Rør eddike og olie sammen og smag til med salt. Vend salatbladene i.

Tilberedningstid:

Ca. 1 time, heraf arbejdstid ca. 15 min.

PRØV OGSÅ: Cuvettesteg med kold bearnaisesauce