Fredag d. 7. juni 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Kalvecuvette i gryde
Lækker steg til middagsbordet

4 pers.
Ingredienser til kalvecuvette i gryde
Ca. 800 g kalvecuvette
1 spsk. olie og 1 spsk. smør
Salt og peber
½ dl hvidvin
1 dl hønsebouillon
2 dåser hakkede tomater
2/3 potte oregano
Tilbehør:
Ca. 300 g pastapenne eller -skruer
Høvlet parmesanost
Salat:
2 stk. hjertesalat
½ spsk. hvidvinseddike
3 spsk. koldpresset olie
Salt
PRØV OGSÅ: Roastbeef, bagte kartofler og spidskålssalat
Fremgangsmåde
Cuvette: Fjern overflødigt fedt. Rids spæklaget og brun cuvetten i fedtstoffet ved god varme. Krydr med salt og peber. Kassér fedtstoffet og hæld vin og bouillon ved. Lad det simre under låg i 35-40 min., eller til stegetermometeret viser 65° (kødet er gennemstegt). Tag stegen op og lad den hvile i 15 min. Hæld tomaterne i gryden og varm dem op. Tilsæt hakket oregano og lad det småkoge i 10 min. Smag til med salt og peber.
Tilbehør: Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Lad den dryppe af og vend den med tomatsaucen. Strø ost over.
Salat: Riv salatbladene i mindre stykker. Rør eddike og olie sammen og smag til med salt. Vend salatbladene i.
Tilberedningstid:
Ca. 1 time, heraf arbejdstid ca. 15 min.
PRØV OGSÅ: Cuvettesteg med kold bearnaisesauce