Fredag d. 18. januar 2013 - af Pia Friis Andreassen
Kalvekotelet og fyldig salat
God middag med kotelet og dejlig salat

4 personer
Ingredienser til kalvekotelet og fyldig salat
4 kalvekoteletter
2 spsk. olie
Salt og peber
2 finthakkede fed hvidløg
2 tsk. fintrevet økologisk citronskal
Salat:
1 dåse kogt bønnemiks (afdryppet)
Salt
750 g grønne bønner (frost)
400 g ærter (frost)
125 g frisk mozzarellaost (afdryppet)
Dressing:
1 tsk. dijonsennep
½ spsk. hvidvinseddike
3 spsk. olie
Salt
Prøv også: Koteletter i fad gratineret med ost
Sådan gør du
Salat:
Kom alle bønnerne i kogende, letsaltet vand. Lad dem koge i 4 min. De skal være møre, men have bid. Tilsæt ærterne det sidste 1½ min. Hæld vandet fra og lad dem dampe lidt af. Rør dressingen sammen og smag til med salt. Vend dressingen med bønnerne. "Riv" mozzarellaen i små stykker og vend den i salaten.
Koteletter:
Dup koteletterne tørre. Brun dem i olien ved god varme i ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen og steg dem i yderligere 1-2 min. på hver side. Krydr med hvidløg og citronskal inden servering.
Tilberedningstid:
Ca. 20 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.
Prøv også: Rib-eye af kalv og fyldte kartofler