Fredag d. 20. juli 2012 - af Pia Friis Andreassen
Kalvekoteletter med kartofler og grønt
Koteletter med lækkert kryddersmør

4 personer
Det skal du bruge:
4 kalvekoteletter
Olie
Salt og peber
Kartofler og grønt:
2 courgetter
3 bagekartofler
Olie
Grillkrydderi
Kryddersmør:
100 g smør
½ tsk. tørrede chiliflager
1 knust fed hvidløg
Salt
Sådan gør du:
Tænd grillen (eller steg på pande eller i ovn).
Kryddersmør:
Rør smør, chili og hvidløg sammen. Smag til med salt. Form smørret til en rulle på et stykke køkkenfilm. Læg det i fryseren, til resten er klart.
Kartofler og grønt:
Skær courgetterne i lange, tynde skiver. Skrub kartoflerne, skær dem i 4-5 mm tykke skiver og dup dem tørre. Pensl begge dele med olie. Steg courgetterne i 1-2 min. på hver side (de skal have bid) og kartoflerne i 4-5 min. på hver side, eller til de er møre. Krydr begge dele med grillkrydderi. Tag dem af grillen og hold dem varme.
Koteletter:
Dup koteletterne tørre. Pensl med olie og krydr med salt og peber. Grill dem i 2-3 min. på hver side. Lad dem hvile i 2 min. Servér kryddersmør i skiver hertil.
Tilberedningstid:
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.