Kalvekoteletter med kartofler og grønt

Koteletter med lækkert kryddersmør

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

4 kalvekoteletter
Olie
Salt og peber

Kartofler og grønt:

2 courgetter
3 bagekartofler
Olie
Grillkrydderi

Kryddersmør:

100 g smør
½ tsk. tørrede chiliflager
1 knust fed hvidløg
Salt


Sådan gør du:

Tænd grillen (eller steg på pande eller i ovn).

Kryddersmør:

Rør smør, chili og hvidløg sammen. Smag til med salt. Form smørret til en rulle på et stykke køkkenfilm. Læg det i fryseren, til resten er klart.

Kartofler og grønt:

Skær courgetterne i lange, tynde skiver. Skrub kartoflerne, skær dem i 4-5 mm tykke skiver og dup dem tørre. Pensl begge dele med olie. Steg courgetterne i 1-2 min. på hver side (de skal have bid) og kartoflerne i 4-5 min. på hver side, eller til de er møre. Krydr begge dele med grillkrydderi. Tag dem af grillen og hold dem varme.

Koteletter:

Dup koteletterne tørre. Pensl med olie og krydr med salt og peber. Grill dem i 2-3 min. på hver side. Lad dem hvile i 2 min. Servér kryddersmør i skiver hertil.

Tilberedningstid:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.