karbonader og ærtepuré

Nem børnevenlig mad

Det skal du bruge til fire personer:

1 kg hakket kalvekød,
2½ spsk. hvedemel,
1½ tsk. salt,
½ tsk. peber,
1 spsk. smør,
1 spsk. olie.

Endvidere:
1 ds. benfrisild,
1 citron,
1 ds. revet peberrod.

Spaghetti kødsovs

Ærtepure:
350 g grønne ærter (frost),
1 dl grøntsagsbouillon,
salt,
peber.

Endvidere:
1½-2 kg kartofler,
evt. lidt smeltet smør til kartoflerne.

Nudelsalat

Sådan gør du:
Skræl kartoflerne og kog dem møre i vand tilsat salt.

Form kødet til en pølse. Del den i 8-12 lige store stykker. Form dem til boller. Tryk dem flade og hak dem let med en kniv, mens de formes til karbonader, som derefter vendes i mel blandet med salt og peber.

Varm fedtstoffet på en pande. Brun karbonaderne, ca. 1 min. på hver side. Steg ved svag varme, 5-7 min. på hver side.

Læg en citronskive med lidt peberrod og 1-2 benfri sild på hver stegt karbonade.

Ærtepure:
Kom ærter og bouillon i en kasserolle og bring i kog. Lad småkoge under låg i 5 min. Purer med blender til en ensartet masse.
Smag til med salt og peber.

Tilberedningstid: Ca. 50 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.