Fredag d. 25. september 2009 - af Pia Friis Andreassen. Foto: Martin Tanggaard
Kød og grønt i kokos
Smagen af Thailand

Det skal du bruge:
300 g schnitzel af ungkvæg,
1 spsk. olivenolie,
½-1 spsk. rød karrypasta (thailandsk)
1 bdt. porrer,
2 røde peberfrugter,
3 ds. kokosmælk a 165 ml,
250 g champignon,
½ tsk. red hot chilipeber
(tørrede chiliflager),
citronsaft,
salt.
Tilbehør:
Ca. 4 dl ris,
salt.
Sådan gør du:
Kog ris efter anvisningen på emballagen.
Skær kødet i strimler på tværs af kødfiberne.
Rens porrer og skær i tynde strimler. Flæk peberfrugter, fjern stilke og kerner og skær i strimler. Rens champignon og skær i halve.
Varm en wok op til rygende varm. Tilsæt olie, karry og kød. Steg under omrøring i 1 min. Tag kødet op af wokken. Steg nu porre og peberfrugter i 1 min.
Hæld kokosmælk på og bring i kog. Tilsæt champignon og chili og bring i kog igen. Læg kødet i og lad det nu småsimre 1-2 min., til kødet er varmt og mørt.
Smag til med citronsaft og salt.
Tilberedningstid: Ca. 40 min,. heraf arbejdstid ca. 40 min.
Prøv også: