Torsdag d. 12. april 2012 - af Pia Friis Andreassen
Kødboller i tomatsauce
En af børnenes favoritter.

4 personer
Det skal du bruge:
Fars:
500 g hakket oksekød 8-12 %, 1 tsk. salt
2 spsk. finthakket løg
1 finthakket fed hvidløg
2 spsk. havregryn, 1 æg, str. L
1 spsk. oregano, 1 tsk. peber
2-3 spsk. olie til stegning
Tomatsauce:
1 finthakket løg, 2 spsk. olie
2 x 500 g purerede tomater
1 nip sukker, salt og peber
Gremolata:
1 potte persille, hakket (inkl. stilkene)
Revet skal af ½ økologisk citron
1 finthakket fed hvidløg, salt
Tilbehør:
Ca. 300 g spaghetti (gerne fuldkorn), kogt
Lav også: Lam og citronkartofler med hvidløg
Sådan gør du:
Fars: Ælt kødet med salt og derefter med de øvrige ingredienser. Form det til kødboller på størrelse med golfbolde og brun disse på alle sider i olien.
Tomatsauce: Sautér løget klart i olien. Hæld tomaterne på og bring saucen i kog. Tilsæt kødbollerne og lad det hele simre under låg i ca. 10 min., til bollerne er gennemstegte. Smag til med sukker, salt og peber.
Gremolata: Bland persille, citronskal og hvidløg. Smag til med salt.
Tilberedningstid: Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.