Kødboller i tomatsovs

Lady og vagabondens livret

Det skal du bruge:
600 g hakket oksekød,
1 æggeblomme,
½ potte hakket persille,
½ dl revet parmesanost,
2 hakkede fed hvidløg,
2 spsk. rasp,
2 tsk. oregano,
1½ tsk. salt,
½ tsk. peber.
Olie til stegning.

Tomatsovs:
1 stort hakket løg,
1 ds. hakkede, flåede tomater,
140 g tomatkoncentrat,
ca. 1½ dl oksebouillon,
1 nip sukker,
salt, peber.

Endvidere: 300-400 g spaghetti,
½ potte hakket persille,
høvlet parmesanost.

Sådan gør du:
Kog spaghetti i rigeligt vand efter anvisningen på emballagen. Fars: Bland alle ingredienserne grundigt. Tril farsen til 12 lige store kødboller. Brun kødbollerne på alle sider i olien i en sauterpande. Tag dem af panden.

Steg løg i panden, uden det tager farve. Hæld hakkede tomater, tomatkoncentrat og bouillon på og bring i kog. Læg kødbollerne tilbage i panden og lad det nu simre under låg, til kødbollerne er møre, 12-15 min. Vend kødbollerne én gang undervejs.

Smag sovsen til med sukker, salt og peber.

Tilberedningstid: Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.