Onsdag d. 29. maj 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Kødboller og citronpasta
Nem middag med god smag

4 pers.
Ingredienser til kødboller og citronpasta
Kødboller:
400 g hakket oksekød
¾ tsk. salt
1 hakket fed hvidløg
1 æg
1/8 tsk. stødt muskatnød
¼ tsk. peber
1 spsk. olie og 1 spsk. smør til stegning
Salat:
½ potte basilikum
1 spsk. solsikkekerner
15 g parmesanost
Ca. ½ dl olie
Salt
4 æbler skåret i tynde både
Citronpasta:
500 g frisk fuldkornspasta
1½ dl piskefløde
Saft og finthakket skal fra 1 økologisk citron
½ potte basilikum
Friskkværnet peber
PRØV OGSÅ: Frikadeller med spidskål
Fremgangsmåde
Fars: Ælt kød og salt sammen og tilsæt så de øvrige ingredienser. Lad farsen hvile i 15 min. i køleskabet. Form den til kødboller og gennemsteg disse i fedtstoffet (ca. 3 min. på hver side).
Salat: Grovhak basilikum, solsikkekerner og parmesan i foodprocessoren. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der køres. Smag til med salt og vend æblerne i.
Citronpasta: Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, men gem ½ dl. Kom den afdryppede pasta i gryden. Vend den med pastavand, fløde, citronsaft og -skal samt basilikumblade. Krydr med peber og vend kødbollerne i.
Tilberedningstid: Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.
PRØV OGSÅ: Schnitzler af mørbrad