Kødboller og citronpasta

Nem middag med god smag

4 pers.

Ingredienser til kødboller og citronpasta

Kødboller:

400 g hakket oksekød
¾ tsk. salt
1 hakket fed hvidløg
1 æg
1/8 tsk. stødt muskatnød
¼ tsk. peber
1 spsk. olie og 1 spsk. smør til stegning

Salat:

½ potte basilikum
1 spsk. solsikkekerner
15 g parmesanost
Ca. ½ dl olie
Salt
4 æbler skåret i tynde både

Citronpasta:

500 g frisk fuldkornspasta
1½ dl piskefløde
Saft og finthakket skal fra 1 økologisk citron
½ potte basilikum
Friskkværnet peber

PRØV OGSÅ: Frikadeller med spidskål

Fremgangsmåde

Fars: Ælt kød og salt sammen og tilsæt så de øvrige ingredienser. Lad farsen hvile i 15 min. i køleskabet. Form den til kødboller og gennemsteg disse i fedtstoffet (ca. 3 min. på hver side).

Salat: Grovhak basilikum, solsikkekerner og parmesan i foodprocessoren. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der køres. Smag til med salt og vend æblerne i.

Citronpasta: Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, men gem ½ dl. Kom den afdryppede pasta i gryden. Vend den med pastavand, fløde, citronsaft og -skal samt basilikumblade. Krydr med peber og vend kødbollerne i.

Tilberedningstid: Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.

PRØV OGSÅ: Schnitzler af mørbrad