Kødsauce og kartoffelpuré

Lækker kødsauce med grøntsager og kartoffelpuré.

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:
Kødsauce: 500 g hakket oksekød (3-8 %), 2 løg, 2 stilke bladselleri, 2 store gulerødder, 2 fed hvidløg, 2 spsk. olie, 70 g tomatkoncentrat, 1 dåse flåede tomater, 2 tsk. timian, evt. oksebouillon, salt, peber.

Kartoffelpuré: 1 kg bagekartofler, 1½ dl varm mælk, 2 spsk. smør, 2-3 spsk. raps- eller olivenolie, salt, peber.

Tilbehør: Revet parmesanost, friskkværnet peber.

Prøv også: Minestrone

Sådan gør du:
Kødsauce: Skær alle grøntsagerne i tern. Sautér dem i olie, uden at de tager farve, ca. 8 min. Øg varmen. Tilsæt oksekødet og steg, til det skifter farve. Steg tomatkoncentratet med i ca. 1 min. Tilsæt let mosede tomater og timian og bring det i kog. Lad det herefter småsnurre i 15-20 min. Spæd evt. med lidt bouillon, så retten ikke koger tør. Smag til med salt og peber.

Kartoffelpuré: Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem møre i rigeligt vand. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre under låg. Purér dem med en stavblender, samtidig med at der tilsættes mælk. Smag til med smør, olie, salt og peber.