Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • kød
  • oksekød
  • Labskovs

Labskovs

Dejligt mættende ret med terninger af oksebov og kartofler. Rettens bærende krydderi er laurbærblade. Labskovsen serveres med et godt drys persille, rugbrød og syltede rødbeder

Mail Print

Tirsdag d. 13. januar 2015 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist

PrintPrint

Lone Landmands labskovs

Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.

Hovedret til 8 personer

Ingredienser

25 g smør
2 spsk. solsikkeolie
2 kg tykbov, bov eller tykkam
3 store løg
5-7 laurbærblade
Salt og friskkværnet peber
20 hele peberkorn
2 kg kartofler, gerne lidt melede
Et stort bundt persille

PRØV OGSÅ: Lone Landmands simre-ret med lam
 


Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.

[email protected]

 
Prøv også: Kapers med rødbedesalat
 

Fremgangsmåde

Befri kødet for de største sener og skær det ud i passende stykker. Det er op til dig, om det skal være små og mundrette eller lidt større stykker.
Varm en stor stegegryde grundigt op - der kræves meget varme for at brune den store mængde kød. Har du ikke et stort blus, er det bedre at brune kødet ad to omgange. Kom smør og olie i gryden og brun kødet heri. Undgå at salte kødet eller vende det for meget rundt til at starte med, begge dele vil få det til at smide for meget vand, så det begynder at koge i stedet for at stege.
Pil løgene og hak dem groft. Tilsæt dem, når kødet er brunet, og lad dem brune med i nogle minutter. Tilsæt laurbærblade, 2 tsk. salt og de hele peberkorn. Hæld vand ved, til kødet netop er dækket, og lad retten simre i ca. 2 timer.
Mærk efter på kødet mod slutningen af kogetiden - det afhænger af udskæringen, hvornår det er mørt. Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker. Hæld dem i stegegryden, når kødet begynder at blive mørt. Lad dem koge med, til de er møre.
Der behøver ikke at være væde op over hele grydens indhold, vend forsigtigt rundt i retten et par gange undervejs. Når kartoflerne er færdige, begynder de at give en mere fast konsistens til retten. Smag til med salt og peber, drys godt med hakket persille og servér straks.
Traditionelt nydes denne ret med en skive godt rugbrød og syltede rødbeder.

Prøv også: Macaron-kage

TIP Det er en stor portion. Er I ikke mange om at dele måltidet, er der i stedet mad til flere dage.

 

Relaterede Artikler

Gammeldags pebernødder fra La Glace

Kapersbøffer med rødbedesalat

Hurtigt hvidløgsbrød med persille

Tid til kage - her får du 20 af årets bedste kager

Læs mere om

  • lone landmand
  • klassikere

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Fastelavnsboller med grøn glasur

Klassisk kransekage

Risalamande

Slip for ondt i maven: 10 råd ved julebordet

Gammeldags pebernødder fra La Glace

Mest læste

  • Kalvecuvette
  • Spicy oksekødssuppe
  • Sprængt oksebryst
  • Bøfsandwich de luxe
  • Burgere og ovnstegte kartoffelbåde

Seneste nyt

  • Spørg advokaten: Betaler jeg topskat af arven?
  • Endte sit liv i lørdags
  • Mimi i tvivl: Ny hund eller ej
  • Jannie hjælper for tidligt fødte: Giver luft til de små lunger
  • Ugens tip: Slip af med UFOer i din fryser
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00