Tirsdag d. 13. januar 2015 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Labskovs
Dejligt mættende ret med terninger af oksebov og kartofler. Rettens bærende krydderi er laurbærblade. Labskovsen serveres med et godt drys persille, rugbrød og syltede rødbeder

Lone Landmands labskovs
Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.
Hovedret til 8 personer
Ingredienser
25 g smør
2 spsk. solsikkeolie
2 kg tykbov, bov eller tykkam
3 store løg
5-7 laurbærblade
Salt og friskkværnet peber
20 hele peberkorn
2 kg kartofler, gerne lidt melede
Et stort bundt persille
PRØV OGSÅ: Lone Landmands simre-ret med lam

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.
Fremgangsmåde
Befri kødet for de største sener og skær det ud i passende stykker. Det er op til dig, om det skal være små og mundrette eller lidt større stykker.
Varm en stor stegegryde grundigt op - der kræves meget varme for at brune den store mængde kød. Har du ikke et stort blus, er det bedre at brune kødet ad to omgange. Kom smør og olie i gryden og brun kødet heri. Undgå at salte kødet eller vende det for meget rundt til at starte med, begge dele vil få det til at smide for meget vand, så det begynder at koge i stedet for at stege.
Pil løgene og hak dem groft. Tilsæt dem, når kødet er brunet, og lad dem brune med i nogle minutter. Tilsæt laurbærblade, 2 tsk. salt og de hele peberkorn. Hæld vand ved, til kødet netop er dækket, og lad retten simre i ca. 2 timer.
Mærk efter på kødet mod slutningen af kogetiden - det afhænger af udskæringen, hvornår det er mørt. Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker. Hæld dem i stegegryden, når kødet begynder at blive mørt. Lad dem koge med, til de er møre.
Der behøver ikke at være væde op over hele grydens indhold, vend forsigtigt rundt i retten et par gange undervejs. Når kartoflerne er færdige, begynder de at give en mere fast konsistens til retten. Smag til med salt og peber, drys godt med hakket persille og servér straks.
Traditionelt nydes denne ret med en skive godt rugbrød og syltede rødbeder.
TIP Det er en stor portion. Er I ikke mange om at dele måltidet, er der i stedet mad til flere dage.