Lav din egen pitakebab

Mad til hverdag med oksekød

Det skal du bruge:
3 store oksebøffer af filet.
Marinade: 1 stort finthakket løg,
½ dl olivenolie, ½ dl rødvin,
2 fed finthakket hvidløg,
1 tsk. oregano, 1½ tsk. spidskommen,
1 finthakket rød chili uden kerner,
½ tsk. peber, 1 tsk. salt.
Endvidere: Ca. 100 g semidryed
tomater (drænet).
Dressing: 250 g cremefraiche 18 %,
2 dl klippet purløg, salt, peber.
6-8 pitabrød, salatblade.

Sådan gør du:
Skær kødet i strimler på tværs. Rør ingredienserne til marinaden sammen og vend kødet heri. Lad det trække i mindst ½ time. Varm en pande op til god varm. Rist kødet heri under omrøring til mørt, 2-4 min. Smag til med salt. Vend tomaterne i blandingen. Rør dressingen sammen og smag til med salt og peber. Lun brødene. Fyld kødblanding og salatblade i. Giv dressing til.

OKSEKØD: Flankesteak

OKSEKØD: Oksebryst

OKSEKØD: Oksekød og grønsager