Luksus-biks i bagekartoffel

Spændende aftensmad til hverdag og weekend.

Foto: Martin Tanggaard

(4 personer)

Det skal du bruge:
Biks
2 møre oksebøffer uden fedtkant a ca. 175 g
Salt og peber
2 spsk. olie
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
½ bdt. forårsløg
1 finthakket rød chili uden kerner og hinder
Ca. 2 dl piskefløde
2 tsk. hakket, frisk merian

Bagekartofler
4 store bagekartofler
Olie
Groft salt
Peber
4 tsk. smør

Pynt
Frisk merian

Sådan gør du:
Bagekartofler: Skrub kartoflerne rene og dup dem tørre. Lav et stort kryds i hver kartoffel. Gnub dem med olie og krydr med salt. Bag dem i en 200° varm ovn, til de er møre (1-1½ time). Pres på siderne af de færdigbagte kartofler, så de åbnes i krydset. Krydr med salt og peber og læg 1 tsk. smør i hver kartoffel. Top med biks og pynt med merian.

Biks: Dup kødet tørt og krydr med salt og peber. Steg det i olien på en pande ved god varme i ca. 1½ min. på hver side. Tag det af panden. Dæmp varmen og sautér peberfrugter skåret i terninger, snittet forårsløg og chili i ca. 5 min. Skær bøfferne i strimler og læg dem på panden. Tilsæt fløde og merian og varm det hele igennem i ca. 1 min. Smag til med salt og peber.


Lav en lækker chili con carne.