Lynstegt kød og grønt

Kalvesteaks og grønt på wokken

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

1 pk. kalvesteaks, 350 g
650 g små kartofler (X-tra)
Salt
3 spsk. teriyaki-sauce (eller sojasauce)
2 spsk. flydende honning
1 spsk. olie (gerne sesamolie) + lidt til stegning
1 broccoli
1 spsk. sesamfrø

Prøv også: Grillet lammekølle

Sådan gør du:

Skrub kartoflerne rene. Kog dem netop møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre.
Skær kødet i tynde skiver på tværs. Rør teriyaki-sauce, honning og olie sammen. Læg kødet heri og lad det trække i 10 min. Tag det op af marinaden, men gem marinaden. Opvarm en wok, til den er godt varm. Dup kødet tørt og lynsteg det i lidt olie under omrøring i ca. 3 min. Tag kødet op af wokken. Skær broccolien i små buketter og lynsteg disse i wokken tilsat lidt vand, til de er møre, men stadig har bid. Kom marinade, kartofler og kød i wokken og varm hurtigt det hele igennem. Strø sesamfrø over.

Tilberedningstid:

Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

Prøv også: Kalvefrikassé