Okse

Madpandekager med oksekød

3. marts 2011 af Pia Friis Andreassen
Lækre madpandekager med oksekød.

Opskrift på madpandekager med oksekød

(4 personer)

Det skal du bruge
Kødsovs:
750 g hakket oksekød
2 finhakkede løg
2 spsk. rapskimolie
3-4 gulerødder i tern
1 dåse majskerner (drænet)
2 fed hvidløg
3½ dl oksebouillon
2 tsk. paprika
2 tsk. tørrede chiliflager
salt, peber
2 tsk. majsstivelse
1 pakke hvedetortillaer, gerne grove

Tomatsovs:
500 g purerede tomater (fx Gustodoro)
1 hakket løg
1 spsk. rapskimolie
2 fed hvidløg
½ tsk. cayennepeber
Salt

Tilbehør:
3-4 modne avokado
2-3 spsk. cremefraiche 18 %
Citronsaft
Salt og peber
ca. 200 g revet ost
Syltede jalapeños chili

Find flere opskrifter på pandekager

Sådan gør du:
Opvarm ovnen til 200°.

Kødsovs: Sauter løg og gulerødder i 4-5 min. Øg varmen og steg kødet med, til det skifter farve. Tilsæt majs, hvidløg, bouillon, paprika og chili. Lad det simre i 5 min. Jævn let med majsstivelse udrørt i lidt vand. Smag til med salt og peber. Fordel kødsovsen på tortillaerne og rul sammen. Pak dem ind i stanniol og læg dem i et ildfast fad. Sæt fadet i den varme ovn i 20 min.

Tomatsovs: Sauter løget i olie, til det er klart. Tilsæt tomater og hvidløg. Lad det simre i 10 min. Smag til med cayenne og salt.

Tilbehør: Mos avokadokødet med en gaffel. Rør cremefraiche i. Smag til med citronsaft, salt og peber. Server til sammen med ost og jalapeños.

Skøn pastasalat

Lækre kinarejer

Sponsoreret indhold