Madpandekager med texasfyld
Opskrift på Lone Landmands madpandekager med texasfyld
Madpandekager: 12-13 stk.
Texasfyld: Rækker til 4 pandekager
Ingredienser
MADPANDEKAGER
1 flaske hvidtøl
3½ dl mælk
1 tsk. fint salt
450 g hvedemel
2 spsk. solsikkeolie
1 stort æg
Smør eller solsikkeolie
til stegning
FYLD
Oksekød
250 g oksefilet
2 tsk. røget paprika
4 tsk. engelsk sauce
Salt og friskkværnet peber
2 spsk. solsikkeolie
Sauce
2 spsk. sojasauce
2 spsk. tomatsauce eller -ketchup
1 god håndfuld sprød grøn salat
1 rød peberfrugt
Friterede løgringe
1 stort løg
2 spsk. mel
1 æg
1 dl rasp
Olie til fritering
Evt. skiver af jalapenos
Flere madpandekager? Prøv også: Madpandekager med oksekød
PRØV OGSÅ: Lone Landmands tærte med tre slags oste
Fremgangsmåde
MADPANDEKAGER
Hæld hvidtøl og mælk i en røreskål. Pisk de øvrige ingredienser ud i væsken og lad dejen hvile i et kvarters tid. Bag pandekagerne i smør eller solsikkeolie ved god varme.
Hvis du bruger en pande på 22 cm, bliver der 12-13 pandekager af portionen.
FYLD
Oksekød og sauce: Skær oksefileten i så tynde skiver som muligt - skær på tværs af kødfibrene. Vend skiverne i en blanding af røget paprika og engelsk sauce samt lidt salt og peber. Lad kødet marinere i 10 min.
Varm en pande godt op. Svits oksekødet herpå i 2 spsk. olie i et par minutter og tag det derpå af panden.
Kom sojasauce på panden og kog det ind, til væsken begynder at karamellisere lidt. Tilsæt så tomatsauce eller -ketchup. Hvis du bruger tomatsauce, så tilsæt ½ tsk. sukker.
Kog saucen ind, til den har en god, tyk konsistens.
Friterede løgringe: Skræl løget og skær det i ½ cm tykke skiver. Skil forsigtigt skiverne ad og vend dem i mel, herefter i pisket æg og til sidst i raps. Læg dem direkte i en gryde med olie, der er ca. 180°. Steg dem, til de er flot gyldne. Giv skiveskårne jalapenos samme tur, hvis du vil have dem med i din pandekage.
Fyld salat, skiverne af oksefilet og lidt af saucen i pandekagerne. Pynt med de friterede løgringe og evt. jalapenos samt skiver af rød peberfrugt.

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.
