Okse

Madpandekager med texasfyld

25. november 2014 af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Disse dejlige madpandekager er fyldt med sprød salat, friterede løgringe og oksefilet smagt til med røget paprika og engelsk sauce. En lækker og krydret frokostret.

Opskrift på Lone Landmands madpandekager med texasfyld

Madpandekager: 12-13 stk.
Texasfyld: Rækker til 4 pandekager

Ingredienser

MADPANDEKAGER

1 flaske hvidtøl
3½ dl mælk
1 tsk. fint salt
450 g hvedemel
2 spsk. solsikkeolie
1 stort æg
Smør eller solsikkeolie
til stegning

FYLD

Oksekød
250 g oksefilet
2 tsk. røget paprika
4 tsk. engelsk sauce
Salt og friskkværnet peber
2 spsk. solsikkeolie

Sauce
2 spsk. sojasauce
2 spsk. tomatsauce eller -ketchup
1 god håndfuld sprød grøn salat
1 rød peberfrugt

Friterede løgringe
1 stort løg
2 spsk. mel
1 æg
1 dl rasp
Olie til fritering
Evt. skiver af jalapenos

Flere madpandekager? Prøv også: Madpandekager med oksekød

PRØV OGSÅ: Lone Landmands tærte med tre slags oste

Fremgangsmåde

MADPANDEKAGER

Hæld hvidtøl og mælk i en røreskål. Pisk de øvrige ingredienser ud i væsken og lad dejen hvile i et kvarters tid. Bag pandekagerne i smør eller solsikkeolie ved god varme.
Hvis du bruger en pande på 22 cm, bliver der 12-13 pandekager af portionen.

FYLD

Oksekød og sauce: Skær oksefileten i så tynde skiver som muligt - skær på tværs af kødfibrene. Vend skiverne i en blanding af røget paprika og engelsk sauce samt lidt salt og peber. Lad kødet marinere i 10 min.
Varm en pande godt op. Svits oksekødet herpå i 2 spsk. olie i et par minutter og tag det derpå af panden.
Kom sojasauce på panden og kog det ind, til væsken begynder at karamellisere lidt. Tilsæt så tomatsauce eller -ketchup. Hvis du bruger tomatsauce, så tilsæt ½ tsk. sukker.
Kog saucen ind, til den har en god, tyk konsistens.

Friterede løgringe: Skræl løget og skær det i ½ cm tykke skiver. Skil forsigtigt skiverne ad og vend dem i mel, herefter i pisket æg og til sidst i raps. Læg dem direkte i en gryde med olie, der er ca. 180°. Steg dem, til de er flot gyldne. Giv skiveskårne jalapenos samme tur, hvis du vil have dem med i din pandekage.

Fyld salat, skiverne af oksefilet og lidt af saucen i pandekagerne. Pynt med de friterede løgringe og evt. jalapenos samt skiver af rød peberfrugt.

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.

[email protected]

Sponsoreret indhold