Mexicansk burger

Serveret med grøntsagsfritter - fra Slankeklubben

Foto: Mannerup

(4 portioner)

Det skal du bruge:
400 g hakket oksekød 5-10 %
½ avocado
2 spsk. græsk yoghurt 2 %
1 presset fed hvidløg
½ lime
Salt og peber
½ icebergsalat (kan udskiftes med blandet "babyblade"-salat)
2 tsk. oliemargarine
4 stk. grove burgerboller
4 spsk. tacosauce
8 stk. jalapeno-chilier

Grøntsagsfritter:
250 g bagekartofler
250 g gulerødder
250 g pastinakker
2 tsk. rapsolie
Salt og peber

TIP: Ved anretningen kan fritterne drysses med revet parmesanost.

Lækker lakselasagne

Energi pr. portion

  • 502 kcal / 2100 kJ
  • Fedt 18 g
  • Kulhydrater 58 g
  • Protein 31 g
  • Alkohol 0 g
  • Kostfibre 7 g

Sådan gør du:
Burger: Mos avocadokødet groft med en gaffel og rør det med græsk yoghurt, hvidløg, limesaft, salt og peber. Skyl salaten og del den i grove stykker. Form oksekødet til "flade" bøffer og steg disse i ca. 3 min. på hver side i oliemargarine. Krydr med salt og peber. Flæk bollerne og varm dem i ovnen ved 175° i ca. 5 min. Læg bollerne sammen omkring icebergsalat, bøffer, avocadodressing, tacosauce og jalapenochilier.

Ovnbagte grøntsagsfritter: Skær kartofler og grøntsager i grove stave. Bland dem i en skål med olie, salt og peber og spred dem ud på en bageplade med bagepapir. Steg dem i ovnen ved 175° i 20-25 min.


Tab dig med Slankeklubben - læs mere her.