Mexicansk Burger

Den stærke burger

Det skal du bruge:

4. stk.

4 store burgerboller
½ salathoved i hele blade
(fx ærtesalat eller lollo rossa)
1 rødløg i ringe
Syltede, afdryppede jalapenos efter smag.

Bøf:

600-800 g hakket oksekød
1 spsk. rapsolie + 1 spsk.
smør
Salt og peber
4 skiver cheddarost

Guacamole:

2 store, modne avocadoer
½ dl cremefraiche 18 %
1 fed hvidløg
½ tsk. spidskommen
Citronsaft
Salt og peber

Tomatsalsa:

1 stort løg
1 dåse flåede tomater
2 friske tomater i grove tern
50 g rørsukker
1 tsk. tørrede chiliflager
Salt

Tomatsalsa:

Hak løget groft. Kom det i en kasserolle sammen med de flåede og friske tomater, sukker og chili. Bring det i kog og lad det derpå simre
over svag varme i 20 min.

Lad det afkøle og blend så massen til en grov tomatsalsa.

Smag til med salt og lad salsaen afkøle helt

Guacamole:

Tag avocadokødet ud med ske og blend det med cremefraiche, hvidløg og spidskommen.

Smag til med citronsaft, salt og peber.

Bøf:

Form kødet til fire flade bøffer og hak dem godt på begge sider. Steg dem i fedtstoffet ved god varme i 6-8 min. på hver side. Når bøfferne vendes, lægges osten på.

Burger:

Lun bollerne i et par minutter i en 200° varm ovn. Skær dem igennem.

Smør dem med lidt tomatsalsa. Fyld salatblade, guacamole, løg, bøf, mere tomatsalsa og jalapenos i.