Fredag d. 17. februar 2012 - af Pia Friis Andreassen
Mexicansk Burger
Den stærke burger

Det skal du bruge:
4. stk.
4 store burgerboller
½ salathoved i hele blade
(fx ærtesalat eller lollo rossa)
1 rødløg i ringe
Syltede, afdryppede jalapenos efter smag.
Bøf:
600-800 g hakket oksekød
1 spsk. rapsolie + 1 spsk.
smør
Salt og peber
4 skiver cheddarost
Guacamole:
2 store, modne avocadoer
½ dl cremefraiche 18 %
1 fed hvidløg
½ tsk. spidskommen
Citronsaft
Salt og peber
Tomatsalsa:
1 stort løg
1 dåse flåede tomater
2 friske tomater i grove tern
50 g rørsukker
1 tsk. tørrede chiliflager
Salt
Tomatsalsa:
Hak løget groft. Kom det i en kasserolle sammen med de flåede og friske tomater, sukker og chili. Bring det i kog og lad det derpå simre
over svag varme i 20 min.
Lad det afkøle og blend så massen til en grov tomatsalsa.
Smag til med salt og lad salsaen afkøle helt
Guacamole:
Tag avocadokødet ud med ske og blend det med cremefraiche, hvidløg og spidskommen.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Bøf:
Form kødet til fire flade bøffer og hak dem godt på begge sider. Steg dem i fedtstoffet ved god varme i 6-8 min. på hver side. Når bøfferne vendes, lægges osten på.
Burger:
Lun bollerne i et par minutter i en 200° varm ovn. Skær dem igennem.
Smør dem med lidt tomatsalsa. Fyld salatblade, guacamole, løg, bøf, mere tomatsalsa og jalapenos i.