Okse

Middag a la Grækenland

10. september 2013 af Pia Friis Andreassen og Lone Hyldgaard. Foto: Martin Tanggaard
I denne opskrift på Middag a la Grækenland til Dukan-kuren får du de dejligste frikadeller krydret med persille, oregano og hvidløg samt fetaost. Og selvfølgelig følger der en dejlig tzatziki med.Opskriften på frikadeller og tzatziki er indsendt af Lone Hyldgaard.

Få din guide, gode råd og opskrifter til Dukan-kuren her >>

Opskrift til fase 2 i Dukan-kuren

PG = Protein / Grøntsager

4 portioner

Superslanke Hertuginde Kate
sværger til Dukan-kuren.
Hun er én af årsagerne til,
at Dukan-kuren er en
kæmpesucces i England.

Ingredienser

Frikadeller
750 g hakket kalv og flæsk,
3-7 %
2 æg
1 dl skummetmælk
1 spsk. maizenamel
1 finthakket løg
¾ tsk. peber
1 håndfuld finthakket persille
2 finthakkede fed hvidløg
2 tsk. oregano
120 g fetaost, 5 %

Grov tzatziki
250 g fromage frais
400 g agurk
2 finthakkede fed hvidløg
1 nip salt og peber

Tomatsalat
4 solmodne tomater
1 spsk. balsamicoeddike
Friskkværnet peber
1 finthakket løg
2 spsk. klippet purløg
1 lille håndfuld basilikumblade

PRØV OGSÅ: Squash-spaghetti med ostesauce og bacon

Fremgangsmåde

Frikadeller: Kom alle ingredienserne i en skål og rør dem til en ensartet fars. Form farsen til frikadeller med spiseske og læg dem på en plade med bagepapir. Steg dem i en 160° varm ovn i ca. ½ time. De kan evt. forinden brunes på en pande, der er smurt med lidt olie. Steg derefter frikadellerne færdige i ovnen (22-25 min.).

Grov tzatziki: Kom fromage frais i et kaffefilter og lad den dryppe igennem i 1-2 timer.
Flæk agurken og skrab kernerne ud. Skær agurken i tynde skiver. Rør fromage frais, hvidløg og 1 nip salt sammen. Vend agurken i og smag til med peber.

Tomatsalat: Skær tomaterne i skiver. Dryp eddike over. Krydr med peber. Strø løg, purløg og basilikumblade ovenpå.

TIP
Farsen til frikadellerne indeholder 2 tolererede fødevarer (maizenamel og fetaost). Dem må duhøjst få to af pr. dag.

Farsen til frikadellerne indeholder 2 tolererede fødevarer (maizenamel og fetaost). Dem må duhøjst få to af pr. dag.

Sponsoreret indhold