Middag a la Grækenland

Få din guide, gode råd og opskrifter til Dukan-kuren her >>
Opskrift til fase 2 i Dukan-kuren
PG = Protein / Grøntsager
4 portioner

Superslanke Hertuginde Kate
sværger til Dukan-kuren.
Hun er én af årsagerne til,
at Dukan-kuren er en
kæmpesucces i England.
Ingredienser
Frikadeller
750 g hakket kalv og flæsk,
3-7 %
2 æg
1 dl skummetmælk
1 spsk. maizenamel
1 finthakket løg
¾ tsk. peber
1 håndfuld finthakket persille
2 finthakkede fed hvidløg
2 tsk. oregano
120 g fetaost, 5 %
Grov tzatziki
250 g fromage frais
400 g agurk
2 finthakkede fed hvidløg
1 nip salt og peber
Tomatsalat
4 solmodne tomater
1 spsk. balsamicoeddike
Friskkværnet peber
1 finthakket løg
2 spsk. klippet purløg
1 lille håndfuld basilikumblade
PRØV OGSÅ: Squash-spaghetti med ostesauce og bacon
Fremgangsmåde
Frikadeller: Kom alle ingredienserne i en skål og rør dem til en ensartet fars. Form farsen til frikadeller med spiseske og læg dem på en plade med bagepapir. Steg dem i en 160° varm ovn i ca. ½ time. De kan evt. forinden brunes på en pande, der er smurt med lidt olie. Steg derefter frikadellerne færdige i ovnen (22-25 min.).
Grov tzatziki: Kom fromage frais i et kaffefilter og lad den dryppe igennem i 1-2 timer.
Flæk agurken og skrab kernerne ud. Skær agurken i tynde skiver. Rør fromage frais, hvidløg og 1 nip salt sammen. Vend agurken i og smag til med peber.
Tomatsalat: Skær tomaterne i skiver. Dryp eddike over. Krydr med peber. Strø løg, purløg og basilikumblade ovenpå.
TIP
Farsen til frikadellerne indeholder 2 tolererede fødevarer (maizenamel og fetaost). Dem må duhøjst få to af pr. dag.
Farsen til frikadellerne indeholder 2 tolererede fødevarer (maizenamel og fetaost). Dem må duhøjst få to af pr. dag.