Millionbøf

Billig og god aftensmad.

Foto: Anton G. Skov

(4 personer)

Det skal du bruge:
400-500 g hakket oksekød (højst 10 g fedt pr. 100 g)
3 løg
2 laurbærblade
4 dl vand eller bouillon
2 spsk. majsstivelse
1 dl vand
1 tsk. salt
Peber
Kulør

Tilbehør
Pasta (100 g tør pasta pr. person) eller kogte ris (1 dl rå ris pr. person) eller kartoffelmos af 1½ kg kartofler
En stor skål salat

Lav en lækker chili con carne.

ENERGI PR. PERSON

  • 2800 kJ (670 kcal)
  • Protein: 23 % (38 g)
  • Kulhydrat: 54 % (89 g)
  • Fedt: 23 % (17 g)
  • Grøntsager pr. person 140 gs du vil tabe dig, kan du spise 100 g kogt pasta, ris eller kartoffelmos, 1 dl kødsauce og en halv tallerkenfuld grøn salat.

Sådan gør du
1. Pil og hak løgene.

2. Brun kødet i en gryde uden brug af fedtstof. Tilsæt løgene og brun dem med.

3. Tilsæt laurbærblade og vand eller bouillon og lad saucen koge ved svag varme under låg i 20 min.

4. Rør majsstivelsen ud i 1 dl vand og hæld blandingen i kødsaucenunder omrøring. Lad saucen koge op og smag til med salt og peber.

5. Tilsæt kulør og lidt mere vand i, hvis saucen er blevet for tyk. Servér retten med pasta, ris eller kartoffelmos og en stor skål salat.

Prøv også pebergullash.