Millionbøf med mos

Millionbøf er en skøn klassiker, og her er den tilberedt på den lette måde.

Ingredienser til millionbøf:

Giver ca. 2 portioner millionbøf

280 g hakket oksekød
1½ løg, hakket
1 spsk. rapsolie
1½ laurbærblad
1½ dl bouillon
Salt og peber
Evt. lidt maizenamel
Evt. kulør

Kartoffelmos:

320 g skrællede kartofler
1 dl varm minimælk
Salt og peber

Tilbehør:

1½ syltet agurk
Evt. dampede grøntsager eller en stor skål salat

Sådan gør du:

Svits kød og hakketløg sammen i olie i en gryde.
Tilsæt laurbærblad, bouillon,salt og peber og lad det simreunder låg i 15 min. Jævn evt.med lidt maizenamel og lad din millionbøf koge under omrøring i endnu 5 min.
Smag til med salt og peber og tilsæt evt. lidt kulør.

Kartoffelmos:

Kog kartoflerne møre i vand uden salt.
Hæld vandet fra og stil gryden på komfuret, til kartoflerne er dampet tørre.
Mos dem og rør mælken i så du får en blød kartoffelmos.
Smag din kartoffelmos til med salt og peber.