Mini-farsbrød

Farsbrød med en frisk salat af abrikoser

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

Farsbrød:

500 g hakket oksekød, 8-12 %
1 æg str. m/l
1 glas pastasauce, ca. 400 g
20 g havregryn
2 tsk. oregano
¾ tsk. salt
200 g revet ost

Salat:

500 g nippede grønne bønner
Salt og peber
1 spsk. hvidvinseddike, 3 spsk. olie
500 g abrikoser i både
1 løg (rødløg) i tynde skiver


Sådan gør du:

Farsbrød:

Bland hakket kød med æg, halvdelen af pastasaucen, havregryn, oregano, salt og godt halvdelen af osten. Ælt det grundigt sammen og form farsen til 4 lige store, aflange farsbrød, som lægges i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Fordel resten af pastasaucen oven på farsbrødene og derpå resten af osten. Sæt fadet midt i en 230° varm ovn i ca. 18 min., til kødet er netop gennemstegt.

Salat:

Kom bønnerne i kogende, saltet vand i 3-4 min. Lad dem dryppe af og spul dem med koldt vand. Rør eddike og olie sammen og smag til med salt og peber. Vend dressingen med bønner, abrikoser og løg.

Tilberedningstid:

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.