Mør oksebøf

Oksekød med pebersauce

4 pers.

Kød:
4 møre oksebøffer, f.eks. filet
1 spsk. Smør
1 spsk. Olie
salt, peber.

Sauce:
50 g grønne peberkorn (drænet), 2 dl cognac, 5 dl kraftig oksebouillon, 2 dl piskefløde, evt. kulør, salt, peber.

Tilbehør:
1 bdt. grønne asparges
Olivenolie
salt, lidt peber
ca. 80 g parmaskinke i tynde skiver
olie,
ca. 75 g gedeost
kartofler.

Lækker ristet kalvelever

Sauce:
Hæld peberkorn i en kasserolle. Sæt varmen på svag og tør dem langsomt. Knus kornene med en ske. Tilsæt cognac og lad det koge næsten ind. Tilsæt bouillon og lad det koge ind til ¼ mængde. Tilsæt fløde og lad det småkoge i 10 min. Tilsæt evt. kulør og smag til med salt og peber.

Skøn og saftig kyllingefilet

Tilbehør:
Kasser det yderste "led" på hver asparges. Sænk asparges ned i kogende vand tilsat salt i ca. 20 sek. Tag op og spul med koldt vand. Dup dem tørre og skær i mindre stykker.

Dryp lidt olie over og krydr med salt og peber. Rist skinkeskiverne på begge sider i lidt olie ved god varme. Strø skinke i mindre stykker og smuldret gedeost over asparges.

Kød:
Duppes tørt. Brunes i fedtstoffet ved god varme i 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen og steg yderligere 2 min. på hver side.