Musaka med oksekød

Sund middag fra Slankeklubben

Foto: Mannerup/Kate\'s Joint

(4 portioner)

Det skal du bruge:
400 g hakket oksekød, 5-10 %
1½ aubergine
2 tsk. salt
2 tsk. olivenolie
2 stk. løg
2 fed hvidløg
1½ dåse flåede tomater i tern
1 dåse tomatpuré
1 tsk. oregano
1 tsk. paprika
Salt og peber
3 bagekartofler
3 dl minimælk
2 spsk. maizenamel
Stødt muskatnød
1 æg

TIP: Mælkesaucen kan erstattes af færdigkøbt mornaysauce eller bechamelsauce 5 %.

Lækker lakselasagne

ENERGI PR. PORTION

  • 414 kcal / 1731 kJ
  • Fedt: 13 g
  • Kulhydrater: 46 g
  • Protein: 31 g
  • Kostfibre 6 g

Sådan gør du:
Skær auberginerne i skiver på langs på 1 cm's tykkelse. Drys dem med salt og lad dem trække i ca. 30 min.
Skyl saltet af og tryk den overskydende væske ud.
Brun aubergineskiverne på en slip letpande i halvdelen af fedtstoffet og læg dem i bunden af et ovnfast fad.
Brun oksekødet på en slip let-pande i resten af olien og tilsæt hakket løg og hvidløg.
Tilsæt derpå de flåede tomater og tomatpureen og lad saucen koge i ca. 5 min. Smag den til med oregano, paprika, salt og peber.
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver på 1 cm's tykkelse.
Dæk aubergineskiverne med kødsauce og læg kartoffelskiverne ovenpå.
Bland mælken med maizenamelet og lad blandingen koge op til en tyk sauce. Smag saucen til med salt, peber og muskatnød og pisk ægget i.
Hæld saucen over retten og bag denne i ovnen ved 175° i ca. 45 min.


TIP! Servér musakaen med en græsk salat blandet af tomat, peberfrugt, agurk, rødløg og sorte oliven. Overhæld salaten med en olieeddike- dressing og drys med oregano.


Tab dig med Slankeklubben - læs mere her.