Fredag d. 15. februar 2013 - af Pia Friis Andreassen
Okseculotte og porrer i bacon
En god steg til weekenden

4 pers.
Ingredienser:
Ca. 1200 g okseculotte afpudset til 2 mm fedtkant
2 spsk. olie
Salt og peber
Sauce:
1 dl rødvin
Salt og peber
Kartoffelmos:
1½ kg bagekartofler
Ca. 1½ dl varm mælk
2-3 spsk. smør
Salt og peber
Porrer i baconsvøb:
2 porrer
150 g bacon i skiver
1 spsk. olie
PRØV OGSÅ: Kalvekotelet og fyldig salat
Fremgangsmåde:
Culotte:
Brun kødet på fedtsiden i olien og herefter på de øvrige sider. Krydr med salt og peber. Læg kødet i et ovnfast fad. Hæld lidt vand ved og sæt fadet i en 180° varm ovn i ca. 50 min. (Kødet er rosastegt ved en centrumtemp. på 60°, svagt rosastegt ved 64°-65°). Lad kødet hvile i 20 min.
Sauce:
Hæld vin, siet stegesky og evt. kødsaft i en gryde. Kog det ind og smag til.
Kartoffelmos:
Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og mos dem, idet mælken tilsættes. Smag til med smør, salt og peber.
Porrer i baconsvøb:
Del hver porre i 3 stykker. Kog dem sagte knap møre i så lidt vand som muligt. Tag dem op og dup dem tørre. Vikl bacon omkring og steg dem sprøde og møre i olie på en pande.
Tilberedningstid:
Ca. 1 time og 15 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
PRØV OGSÅ: Tykstegsbøf og bagte rødder
Dejlige supper:
Dejlige supper




Tomatsuppe med basilikum
Lækker hjemmelavet suppe - pynt den med basilikum og lidt fløde
Se opskriften her






Jordskokkesuppe
Uhm! Superlækker suppe, der både kan serveres som forret og hovedret
Se opskriften her






















Blomkålssuppe og ostebrød
Blomkålssuppen er nem at lave og ovenikøbet en ret billig spise
Se opskriften her






Peberfrugtsuppe
Peberfrugters sødme og ikke mindst deres fantastiske farve gør dem i den grad egnede til saucer eller som i denne opskrift til supper
Se opskriften her






Kartoffel-porre-suppe
Rigtig god efterårsmad til små penge. Nærer og mætter godt!
Se opskriften her



