Oksefilet

Skøn oksefilet med gorgonzola-sauce.

Foto: Martin Tanggaard

6 personer

Det skal du bruge:
1,2 kg oksefilet med 2 mm fedtkant, salt, peber, 2 spsk. olie. Gorgonzola-sauce 225 g gorgonzola, 3 dl piskefløde, 1½ spsk. majsstivelse, 1 usprøjtet citron, peber.

Salat: 1 radicchio-salat, 2 søde grapefrugter, 1 dl soltørrede figner, 1 spsk. grovkornet sennep, salt ½ spsk. honning, 3-4 spsk. olie.

Tilbehør: Frisk pasta.

Lav også prinsesseburger!

Sådan gør du:
Kød: Rids fedtkanten og krydr med salt og peber. Brun stegen på alle sider i fedtstoffet. Kassér fedtstoffet og læg stegen i en bradepande. Sæt den i en 150° varm ovn i 5-6 kvarter. Stegen er rosastegt, når stegetermometeret viser 60°. Tag stegen ud af ovnen. Lad den hvile i ca. 20 min., inden den skæres i skiver.

Gorgonzola-sauce: Rør fløde og majsstivelse sammen. Kom ost og flødeblanding i en kasserolle og varm det op over middelstærk varme og under omrøring, til osten er smeltet. Lad saucen småkoge i 1-2 min. under stadig omrøring. Smag til med fintrevet citronskal og peber.

Salat: Bræk salaten i mindre stykker. Skær skrællen af grapefrugterne inkl. den hvide hinde. Del frugterne i fileter. Skær fignerne i skiver. Rør sennep, honning og olie sammen. Smag til med salt. Vend det hele sammen ca. 10 min. før servering.