Fredag d. 29. marts 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Oksefilet med sennepssauce
Superlækker weekendmad

4 pers.
Ingredienser til oksefilet med sennepssauce
Ca. 1,2 kg oksefilet, afpudset
2 spsk. grovkornet sennep
100 g finthakkede champignoner
2 spsk. grofthakkede kapers
1 spsk. olie og 1 spsk. smør
Salt og peber
Kold sennepssauce:
200 g cremefraiche 18 % rørt med 1½ spsk. grovkornet sennep samt 2 spsk. sød sennep og smagt til med salt og peber
Råstegte kartofler:
¾ kg kartofler, skrællede og skåret i skiver
3-4 spsk. olie
1 stort, finthakket løg
400 g champignoner, rensede og i skiver
Salt og peber
PRØV OGSÅ: Cuvettesteg med kold bearnaisesauce
Fremgangsmåde
Oksefilet:
Skær et snit på siden af stegen. Smør i snittet med sennep og fordel derpå champignoner og kapers i snittet. Luk kødet sammen om fyldet og hold det sammen med bomuldssnor. Brun stegen på alle sider i fedtstoffet og læg den i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Hæld lidt vand i bunden af fadet og sæt stegen midt i en 220° varm ovn i ca. 40 min. Kødet er rosastegt, når stegens centrumtemperatur er 62°. Lad kødet hvile i 10 min.
Råstegte kartofler:
Dup kartoflerne tørre og steg dem i olien i ca. 20 min. Steg løg og champignoner med de sidste 5 min. Krydr med salt og peber.
Tilberedningstid:
Ca. 1 time, heraf arbejdstid ca. 35 min.
PRØV OGSÅ: Medaljoner af tyksteg og stegt tilbehør