Fredag d. 19. oktober 2012 - af Pia Friis Andreassen
Oksefilet med svampesauce
Lækker middag til weekenden

4 personer
Det skal du bruge:
Ca. 1½ kg oksefilet
2 spsk. olie
Salt og peber
2 fed hvidløg
Svampesauce:
400 g champignoner, grofthakkede
2½ dl piskefløde
¼ dl hvidvin
Citronsaft
1/8 tsk. stødt muskat
Salt og peber
1 potte persille
Pesto-gulerødder:
Ca. 600 g gulerødder i tynde stave
2 spsk. olie
½ glas færdigkøbt grøn pesto
Tilbehør:
2 pk. frisk pasta kogt efter anvisningen på emballagen
Prøv også: Entrecote med bearnaisedressing
Sådan gør du:
Oksefilet:
Afpuds kødet og rids spæklaget. Brun kødet på alle sider i olien. Krydr med salt og peber. Gnid det med halve fed hvidløg og læg det i et ovnfast fad. Kom lidt vand ved og steg kødet ved 180° i ca. 45 min. Stegen er rosastegt, når stegetermometeret viser 64°.
Svampesauce:
Bring champignoner, fløde, vin og muskat i kog. Lad det småkoge i 5 min. Smag til med citron, muskat, salt og peber. Vend hakket persille i.
Pesto-gulerødder:
Steg gulerødderne i olie i 2-3 min. Tag dem af varmen. Vend dem med pesto lige før servering.
Tilberedningstid:
Ca. 1 time og 15 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
Prøv også: Flanksteak og kartoffelsalat