Oksefilet med svampesauce

Lækker middag til weekenden

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

Ca. 1½ kg oksefilet
2 spsk. olie
Salt og peber
2 fed hvidløg

Svampesauce:

400 g champignoner, grofthakkede
2½ dl piskefløde
¼ dl hvidvin
Citronsaft
1/8 tsk. stødt muskat
Salt og peber
1 potte persille

Pesto-gulerødder:

Ca. 600 g gulerødder i tynde stave
2 spsk. olie
½ glas færdigkøbt grøn pesto

Tilbehør:

2 pk. frisk pasta kogt efter anvisningen på emballagen

Prøv også: Entrecote med bearnaisedressing

Sådan gør du:

Oksefilet:

Afpuds kødet og rids spæklaget. Brun kødet på alle sider i olien. Krydr med salt og peber. Gnid det med halve fed hvidløg og læg det i et ovnfast fad. Kom lidt vand ved og steg kødet ved 180° i ca. 45 min. Stegen er rosastegt, når stegetermometeret viser 64°.

Svampesauce:

Bring champignoner, fløde, vin og muskat i kog. Lad det småkoge i 5 min. Smag til med citron, muskat, salt og peber. Vend hakket persille i.

Pesto-gulerødder:

Steg gulerødderne i olie i 2-3 min. Tag dem af varmen. Vend dem med pesto lige før servering.

Tilberedningstid:

Ca. 1 time og 15 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

Prøv også: Flanksteak og kartoffelsalat