Oksekød i wok

Lækker og farverig wokret.

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:
2-3 bøffer af okseklump
4 gulerødder
250 g grønne bønner
2 spsk. olie
1-2 tsk. rød karrypasta (thailandsk)
1 rød chili uden kerner og hinder
400 ml kokosmælk
1 lime
fiskesauce (thailandsk)
1 dåse bambusskud i skiver (140 g, drænet vægt)

Tilbehør: Ris.

Sådan gør du:
Skær kødet i strimler på tværs og dup det tørt. Skræl gulerødderne og skær dem i skrå skiver. Nip bønnerne. Opvarm en wok, til den er rygende varm. Tilsæt 1 spsk. olie og steg kødet heri
ad to omgange i ca. 2 min. under konstant omrøring. Tag det op af wokken.

Tilsæt resten af olien og steg karrypastaen heri under omrøring i 20 sek. Steg derpå gulerødder, bønner og hakket chili i 1-2 min. (pas på, at det ikke brænder på). Spæd evt. med lidt kokosmælk. Hæld derefter kokosmælken på og lad det simre i 4 min. Tilsæt kødet og lad det simre i yderligere 2 min. Smag til med limesaft og fiskesauce.
Vend til slut bambusskuddene i.

Se også på Q: Rissalat med hamburgeryg og rugbrødscroutoner