Tirsdag d. 29. maj 2012 - af Pia Friis Andreassen
Oksekød i wok
Lækker oksekød i wok med sød chilisauce.

Det skal du bruge:
700 g oksekød i wokstrimler
250 g nudler (gerne fuldkorn)
½ kg grønne bønner
4 gulerødder
2 spsk. olie
2-4 fed hvidløg
3-4 spsk. fiskesauce eller sojasauce
2 tsk. sukker
1 tsk. peber
Tilbehør:
Sød chilisauce
Sådan gør du:
Tilbered nudlerne efter anvisningen på emballagen. Nip bønnerne og kom dem i kogende vand i 2 min. Lad dem dryppe af. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver.
Varm en wok op, til den er rygende varm. Tilsæt 1 spsk. olie. Steg kødet heri ad to omgange, til det er knap gennemstegt. Tag det op af wokken. Tilsæt resten af olien og steg gulerødderne heri under omrøring i ca. 2 min. Tilsætpresset hvidløg og kød inkl. evt. fremkommet kødsaft. Steg det i ½ min.
Tilsæt derpå bønner, fiskesauce, sukker og peber.
Steg det hele i yderligere 1-2 min. Vend til slut de afdryppede nudler i.
Tilberedningstid:
Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.