Fredag d. 20. marts 2009 - af Pia Andreassen. Foto: Martin Tanggaard
OKSEKØD: Oksemedaljon
Oksemedaljon med cremet sauce

Det skal du bruge:
4 Premium-oksemedaljoner a 150 g,
1 spsk. smør,
1 spsk. olivenolie,
salt og peber.
Sauce: 400 g skorzonerrødder,
lidt citronsaft,
½ l piskefløde,
salt og peber.
Kartoffelbåde: Ca. 1 kg kartofler,
2 spsk. olivenolie,
1 tsk. herbes de Provence.
Tilbehør: Grønne bønner.
Sådan gør du:
Opvarm ovnen til 210°.
Kartoffelbåde: Skræl kartofl erne, skær dem i både og dup dem tørre. Læg dem herefter i et ovnfast fad og vend dem med olie og herbes de Provence. Lad fadet stå i den varme ovn i ca. 25 min. Vend kartoflerne én gang undervejs.
Sauce: Skyl skorzonerrødderne, skræl dem og skær dem i tynde skiver. Læg dem i vand tilsat lidt citronsaft, efterhånden som de bliver færdige. Bring fløden i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt skorzonerrødderne og lad det hele småkoge i ca. 15 min. Smag til med salt og peber.
Oksemedaljoner: Dup bøfferne tørre og brun dem i fedtstoffet ved god varme. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen og lad dem stege i yderligere ca. 4 min. på hver side.
Tilbehør: Tilbered bønnerne efter anvisningen på pakken.
Tilberedningstid: Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 40 min.