Oksemedaljon

Lækker oksemedaljon med rodfrugtpuré.

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:
4 oksemedaljoner a 175 g, 500 g svampe, 1 spsk. rapskimolie + 1½ spsk. smør, salt, peber, 2-3 timiankviste, 2 fed hvidløg i skiver, ca. 1 dl rødvin.

Rodfrugtpuré: 600 g rodselleri, 600 g persillerod, 100 g smør, evt. mælk, salt, peber, 1 dl klippet brøndkarse.

Marinerede rødløg: 4 store rødløg, 3 spsk. rapskimolie, 1 spsk. honning, 2 spsk. god balsamicoeddike, groft salt.

Lækre madpandekager

Sådan gør du:
Marinerede rødløg: Skræl løgene og skær dem i 1 cm tykke skiver på tværs. Læg dem på en plade med bagepapir. Dryp olie over og bag dem i en 125° varm ovn i 1 time. Rør honning og balsamicoeddike sammen og smag til med salt. Læg løgene i et fad, dryp marinaden over og lad dem trække i mindst 2 timer ved
stuetemperatur.

Rodfrugtpuré: Skræl rodfrugterne og skær dem i grove stykker, som koges møre i rigeligt vand. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre under låg. Mos dem sammen med smør, tilsæt evt. lidt mælk og smag til med salt og peber. Vend brøndkarse i. Rens svampene og skær dem i mindre stykker. Dup bøfferne tørre og brun dem i fedtstoffet ved god varme.

Dæmp varmen til middelstærk og krydr med salt og peber. Steg bøfferne i yderligere ca. 3 min. på hver side. Kom svampe, timian og hvidløg på panden, når bøfferne vendes. Tag det hele af panden, når bøfferne er færdigstegte, kog panden af med vinen og servér det til retten.

Lækre kinarejer