Oksemedaljoner

Lækkert kød og ovnbagte kartofler

Det skal du bruge:
2 pk. oksemedaljoner a 360 g,
1 spsk. olivenolie,
1 spsk. smør,
salt, peber.

Sauce:
150 g gorgonzola,
¼ l piskefløde,
revet finhakket skal fra ½ citron (økologisk),
1-2 spsk. citronsaft,
salt, peber.
1-1½ kg kartofler,
2 spsk. olivenolie,
1 tsk. timian,
salt.

Endvidere:
250 g cherrytomater,
2 spsk. olivenolie,
revet skal fra ½ citron (økologisk),
ca. 1 tsk. sukker,
¾ tsk. salt.

Sådan gør du:
Sæt ovnen på 190°, varmluft.

Kartofler: Skrubbes rene. Skæres i grove stykker, som duppes tørre. Vendes med olie og timian på en plade med bagepapir. Sættes i den varme ovn i ca. 20 min. Vend undervejs.

Skær tomaterne i halve og læg på en plade med bagepapir. Dryp olie over. Strø hakket citronskal, sukker og salt over. Sættes i ovnen i ca. 10 min.

Sauce: Kom smuldret gorgonzola og fl øde i en kasserolle og varm op over middelvarme. Lad det småsnurre i 5 min. Smag til med citronskal og saft, samt salt og peber.

Kød: Duppes tørt. Brunes i fedtstoffet ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Steges færdig for middelvarme, 2-3 min. på hver side.

Tilberedningstid: Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 40 min.