Oksemedaljoner

Lækre oksemedaljoner, rødvinssauce og svampe.

Foto: Martin Tanggaard

Hovedret til 6 personer

Det skal du bruge:
12 oksemedaljoner (fra mørbrad) a 100 g, salt, peber, 2½ dl kraftig oksebouillon.

Svampe: 12 portobellosvampe af mellemstørrelse, 2 økologiske citroner, ½ dl timiankviste, 4 spsk. raps- eller olivenolie, salt, peber, 6 tsk. tomatpesto.

Sugar snaps: 450 g sugar snaps, 3 pk. bacon i skiver, lidt olie.

Tilbehør: Nykogte aspargeskartofler.

Sådan gør du:
Rødvinssauce: Kogebouillon fra kødet, 1 tsk. tomatkoncentrat, 3 dl rødvin, 2 spsk. honning, salt, peber, ca. 100 g koldt smør.

Medaljoner: Krydr medaljonerne med salt og peber (gerne et par timer i forvejen). Lad dem trække i køleskabet. Kog bouillonen op i en sauterpande. Pochér (dvs. kog ved svag varme) medaljonerne i 3½ min. på hver side. Læg dem derefter på et forvarmet fad og dæk dem med alufolie.

Filokurv med rejer og grønne asparges

Lækre kinarejer

Svampe: Fjern stokken på svampene. Rens svampene med en børste (undgå brug af vand). Læg dem på en plade med bagepapir, så lamellerne peger opad. Riv skallen af citronerne og hak den fint. Pres saften af citronerne og bland den med citronskal, timian og olie. Smag til med salt og peber. Fordel blandingen i svampene. Læg dernæst ½ tsk. tomatpesto på hver svamp. Sæt pladen i en 200° varm ovn i ca. 15 min. Bag svampene, til de er møre og væskefyldte.

Sugar snaps: Lav "bundter" af sugar snaps og vikl bacon omkring. Steg dem i lidt olie ved middelstærk varme, til baconen er sprød.

Rødvinssauce: Kom rødvin, honning og tomatkoncentrat i kogebouillonen fra kødet og kog væden 1/3 ned. Jævn den let ved at tilsætte smør i tern under omrøring. Saucen må ikke koge. Smag til med salt og peber.