Oksesteg med æbler og skalotteløg

Langtidstegt oksesteg til weekenden

Det skal du bruge:
1,2 kg oksebov,
25 g smør,
2 løg,
4 laurbærblade,
10 peberkorn,
1 gulerod,
100 g knoldselleri,
½ l rødvin (kan erstattes af vand),
bouillon.
20 skalotteløg,
8 broccoli-buketter,
2-3 æbler,
2 kviste timian,
25 g smør,
salt og peber.

Sauce:
50 smør,
50 mel,
evt. kulør,
salt og peber.
Syltede tyttebær.

Sådan gør du:
Gør løg, gulerod og selleri i stand og skær dem ud i store tern.

Varm smørret i en tykbundet gryde og brun stegen på alle sider sammen med grøntsagerne. Tilsæt rødvin, peberkorn og laurbær. Tilsæt bouillon, til det dækker. Lad stegen braisere i ca. 2 timer, til den er mør. Tag den op og hold den varm.

Sigt bouillonen og kog den ned til ½ l. Pil skalotteløgene og kog dem møre i bouillonen og tag dem op.

Sauce: Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Tilsæt bouillonen og kog saucen igennem. Smag til med salt og peber og giv evt. saucen lidt kulør.

Skær æblerne i både og rist dem i smør sammen med timianblade. Krydr med salt og peber. Kog broccolien i vand med salt. Skær stegen i skiver og anret den med skalotteløg, æbler og broccoli.

Server med kogte kartofler, tyttebær og brun sauce.