Oksetykkam

Lækker oksetykkam i tomatsauce med stegte svampe.

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:
Ca. 1,2 kg oksetykkam, 2 dl speltmel, salt, peber, olie/smør til stegning, 4 løg, 4 fed hvidløg, 2-3 timiankviste, 2 dl tør vermouth, 1 dåse flåede tomater, 140 g tomatkoncentrat, 2 dl vand, 1 spsk. oregano.

Stegte svampe:
500 g blandede svampe, smør, salt, peber, 1 håndfuld bredbladet persille, ca. 50 g høvlet parmesan.

Tilbehør:
Kogt, frisk pasta.

Sådan gør du:
Skær fedt og evt. sener fra kødet. Skær derpå kødet i 1½ cm tykke skiver på tværs af kødfibrene. Vend kødskiverne i mel og krydr med salt og peber. Brun dem på begge sider i fedtstoffet i en stegegryde - evt. ad nogle omgange. Læg kød, løg i grove både, hvidløg og timiankviste i gryden.

Hæld vermouth på og lad det koge ind til halv mængde. Hæld tomater, tomatkoncentrat og vand på og rør rundt. Mos de hele tomater let med en gaffel. Tilsæt oregano og lad retten simre under låg i 1½ time, til kødet er supermørt. Smag saucen til med salt og peber.

Stegte svampe:
Rens svampene og del evt. store svampe i mindre stykker. Rist dem i smør, til de er let gyldne. Krydr med salt og peber. Vend hele persilleblade i. Tag svampene af varmen og hæld dem på et fad. Strø parmesanost over.