Tirsdag d. 26. februar 2013 - af Pia Friis Andreassen
Pasta og kødsauce
En nem ret - som både børn og voksne kan lide

4 pers.
Ingredienser til pasta og kødsauce:
Ca. 500 g fuldkorns-pastaskruer
Kødsauce:
450 g hakket oksekød
2 mellemstore, finthakkede løg
2 spsk. olie
4 gulerødder og 1⁄3 knoldselleri i små tern
140 g tomatkoncentrat
4 dl oksebouillon
2 tsk. timian, salt og peber
Salat:
1-2 gulerødder
100 g spæde salatblade
1 tsk. (æble-)eddike
1 spsk. olie
1 nip salt
125 g frisk mozzarella (afdryppet og i tern)
PRØV OGSÅ: Bøf straganoff med rodfrugter
Fremgangmåde:
Pasta:
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen og tag ca. 1⁄3 fra til madpakkerne onsdag.
Kødsauce:
Sautér løgene klare i olien. Øg varmen og lad kødet stege med. Tilsæt gulerods- og selleritern, når kødet har skiftet farve, og steg det hele i yderligere i 3-4 min. Lad herefter tomatkoncentratet stege med i ½ min. Tilsæt bouillon og timian og lad det hele småsimre i 10 min. Smag til med salt og peber.
Salat:
Skræl gulerødderne og skær dem i lange strimler med kartoffelskrælleren. Kom disse i en skål sammen med salatbladene. Dryp lidt eddike og olie over. Krydr med lidt salt og vend osteternene i.
Tilberedningstid:
Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.
PRØV OGSÅ: Tortilllaer med oksekødsfyld