Fredag d. 14. januar 2011 - af Lone Viggers
Pastasalat
Varm thai-inspireret pastasalat.

4 personer
Det skal du bruge:
400 g oksekød i strimler (wokstrimler)
400 g pasta, gerne fuldkornspasta
1 kålrabi
3 store gulerødder
Evt. 1 fennikel
1 spsk. raps- eller
Olivenolie
2 finthakkede fed hvidløg
1 spsk. rød karrypasta
1 dåse kokosmælk,
400 ml
Salt og peber
Evt. 1 håndfuld frisk basilikum
Tilbehør:
Godt brød
Sådan gør du:
1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
2. Skræl kålrabien og gulerødderne og skær dem i tynde stave på ca. 5 cm's længde. Halvér fenniklen og snit den i tynde skiver.
3. Opvarm olien på en stor pande og steg oksekødet heri. Tilsæt grøntsager og hakket hvidløg. Lad det hele stege over middelstærk varme i 10 min.
4. Rør karrypastaen sammen med kokosmælken og hæld blandingen på panden. Vend pastaen i og smag til med salt og peber. Drys med grofthakket basilikum. Servér retten med godt brød til.
Tip!
Rød karrypasta er en stærk krydderiblanding, som er god i thailandsk inspirerede retter som denne. Den indeholder bl.a. chili, løg, citrongræs og hvidløg mv.
Grøntsager pr. person
250 g
Energi pr. person
2900 kJ (690 kcal)
Protein: 23 % (40 g)
Kulhydrat: 47 % (80 g)
Fedt: 30 % (24 g)
Hvis du vil tabe dig, kan du spise
1/8 af pastasalaten med 1 skive fuldkornsbrød til.